Dit evenement is afgelopen

Matthias Van de brul en Charlotte Wellens - Platonov

Matthias Van de brul en Charlotte Wellens - Platonov

in het kader van LUCA showcase 2019

Raspaarden Johan Knuts en Leen De Veirman brengen samen met jonge veulens Matthias Van de brul en Charlotte Wellens het eerste stuk van Anton Tsjechov, een wrange komedie over de liefde en de lust, over dronkenschap en ontnuchtering, over onze kleine kantjes en hun grote gevolgen.

 

Als ik de kracht had, zou ik jou en mij met wortel en al uit dit moeras trekken... En leven! Waarom leven we niet zoals we zouden kunnen leven?

Wanneer de beruchte schoolmeester Platonov arriveert op het landgoed van de jonge weduwe Anna Petrovna, brengt hij daar de hoofden van alle gasten meteen op hol. Even schalks als wanhopig bespeelt hij het bonte gezelschap en brengt hij iedereen uit evenwicht. Tot hij uiteindelijk zelf verstrikt raakt in het kluwen van vermaken, verleiden en vernielen. Wie houdt zich overeind?

Op het podium staan raspaarden Johan Knuts en Leen De Veirman (o.a. Toneelgroep Ceremonia) naast jonge veulens Matthias Van de brul en Charlotte Wellens. Met z'n vieren smijten ze zich op het eerste stuk van Anton Tsjechov, een wrange komedie over de liefde en de lust, over dronkenschap en ontnuchtering, over onze kleine kantjes en hun grote gevolgen. 

 

Tekst Anton Tsjechov
Bewerking en Spel Leen De Veirman, Johan Knuts, Matthias Van de brul en Charlotte Wellens
Techniek Ron Van Eycke
Productie Eigen Kweek
Coproductie De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk
Met de steun van de Vlaamse Overheid
Naar de vertaling van 't Barre Land / Jacob Derwig

 

(c) Kristof Van Perre