Dit evenement is afgelopen

Kunst in Zicht - Codeproef

Kunst in Zicht - Codeproef

Kijken naar en genieten van kunst met je klas, hoe doe je dat?

Codeproef laat leerkrachten uit het kleuter en lager onderwijs gluren tussen de gordijnen van het theater. Hoe gaat het er aan toe achter de schermen?

 

We spelen met de klassieke theatercodes die ons vertellen dat we onze jas in de vestiaire hangen, voor het begin van de voorstelling naar het toilet gaan en dat we op het einde applaudisseren. Maar wat als we allemaal onze dikke winterjas aanhouden tijdens de voorstelling? Of wat als jouw leerlingen net als de mensen op het podium beginnen te springen en te dansen op hun stoel? En wat als je helemaal niets begrepen hebt van de voorstelling maar jouw leerlingen wel?

Codeproef gaat over de uitdagende omstandigheden van een uitstap naar een theater- of dansvoorstelling, een concert, een expo of een kunsteducatieve workshop. Maar vooral ook over de mogelijkheden die die omstandigheden bieden. Codeproef is een actieve workshop op de scène van het theater.

 

De begeleiding is in handen van Kunst in Zicht, een vrijhaven voor actieve kunsteducatie. Dat doen ze enerzijds in een labowerking met kinderen en jongeren. Anderzijds voorzien we in coaching en vorming van hun begeleiders. Daarbij staan steeds twee doelen voorop: leren door de kunsten en interesse ontwikkelen voor de kunsten.

 

Codeproef is een samenwerking tussen C-mine cultuurcentrum Genk, cultuurcentrum Muze Heusden-Zolder, cultuurcentrum Hasselt, de VELINX Tongeren, CC De Adelberg Lommel, CC Maasmechelen

 

Foto: Stef Stessel