Dit evenement is afgelopen

VROEGE VOGELS: Vlad Weverbergh – Mozart Last Concerto

VROEGE VOGELS: Vlad Weverbergh – Mozart Last Concerto

We presenteren u graag: VROEGE VOGELS! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.

 

Muzikale gasten: Vlad Weverbergh met zijn Terra Nova Collective

Curator 'Housing Apart Together': Peggy Totté

Presentatie: Luc Janssen

Vlad Weverbergh vertelt het bijzondere verhaal achter het klarinetconcerto van Mozart. Een multimediale lecture performance met 23-koppig orkest.

Het Terra Nova Collective verenigt sinds 2012 de artistiek-creatieve visie van Vlad Weverbergh met de musicologische inzichten van David Vergauwen. Het ensemble is een vrijplaats voor hun ideeën, onderzoek en nieuwe manieren in programmering. Het Terra Nova Collective heeft Antwerpen als uitvalsbasis. Haar musici zijn mede verbonden aan wereldberoemde ensembles zoals Anima Eterna, Les Muffatti, B’Rock Orchestra, Les Agrémens, Freiburger Barockorchester, Concerto Köln en Le Concert d’Astrée. Voor Vlad  Weverbergh  staan  herontdekking  en  uitvoering  van  onterecht  vergeten  componisten  en  hun  muziek  centraal. Hiertoe richtte hij in 2012 als artistiek en muzikaal leider het Terra Nova Collective op. Met individueel gekozen musici schiep hij een ensemble, flexibel in samenstelling, met  een  avontuurlijke  gedrevenheid om uniek repertoire te laten klinken. Vlads muzikale inzichten zijn geworteld in een omvangrijke en veelzijdige carrière als klarinettist.

 

Peggy Totté geeft een inkijk in de lopende tentoonstelling 'Housing Apart Together' waar zestien Vlaamse collectieve woonprojecten worden voorgesteld.