KIJK
woensdag 06 mei 2020

CIAP: Kunstenaars koken!

BÁRBARA PRADA: EL GAZPACHO DE LA MANCHA (CIAP)

Tijdens de huidige isolatie, waarin privé en werk overlappen en wanneer we veel in onze keuken vertoeven, nodigt Bárbara Prada ons uit uit in haar keuken. Volg haar kook tutorials en probeer de recepten die zij ons voorschotelt!

Bárbara demonstreert niet alleen gevariëerde kooktechnieken, maar bespreekt ook de geschiedenis, identiteit en politiek achter elk gerecht of hun afzonderlijke ingrediënten. In deze serie onthult ze de vergeten verhalen achter de gerechten die de postkoloniale Europese keuken hebben gevormd. We  beginnen met een Gazpacho.

 

Bárbara is een van de vijf kunstenaars die deelneemt aan de tentoonstelling Petrichor. Petrichor— opening 13.09.2020 —  is gecureerd door Lucie Ménard, de winnaar van de eerste editie van de prijs voor startende curatoren Lichen — een initiatief van CIAP platform voor hedendaagse kunst en het departement Curatorial Studies aan KASK School of Arts.